Monday, March 28, 2011

Wajib Tonton

video

salam and selamat malam..(actually, time ni dah pukul 11.40 p.m.)

hebat mata ni even esok aku masuk pagi..hehehe..

lately, aku asyik tengok pak itam (my uncle okay) create some video..so, aku teruja untuk buat gak..hehehe..dulu , time study, ada gak buat..(orang suro study, aku berangan)..

then, aku stop..maklum la, busy...so, tibe2 ari ni, aku terasa untuk buat video.. tak senang and tak susah..nasib baik ada gmbr dlm laptop aku..hehe

so, untuk hiburan malam ini, harap semua terhibur..saya budak baru belajar..sila komen..

love u alls...XOXO

Sunday, March 20, 2011

DELICIOUS !!

wow !! what is this?



last 2 week, i had a dinner with my friend..actually, kiteorg tak tau nak makan apa.. abis satu KL kiteorg jalan..hahaha....

finally, we found 1 restaurant..just a simple restaurant but look nice..very calm in town of kuala lumpur..the price quite expensive but satisfied with their quality food..

we choose to take a platter , combination of seafood...alhamdulillah..we not regret of this platter..kenyang, hanya tuhan yang tahu..

to my friend, thank sebab belanja..

selamat menjamu selera..

KERJA !!

wah...after 3 weeks, the blog wasn't updated... sunyi je kan..

quite busy..lots of work to do..and tired...itu je aku mampu luah kan..

my work? actually, i have 2 shifts.. nak kata busy tu, tak sangat.. but , penat to travel la.. from sepang - sg.besi.. kalau mileage tu, tak pyh kira la..sikit lagi, dah bole musafir aku ni..hahaha..so, nasib baik ada shift..bole elak jam..hehe..

shift aku? 1. masuk 6.30 pagi - 2.30 ptg... 2. 11 pagi - 7 malam.. penat ke tak, korg fikir la sendiri..

the most important thing, I love my work ....

Friday, February 25, 2011

KERINDUAN (jangan terkejut dengan entry kali ini)

yeay !! ada free time..so, sempat nak update blog..

entry kali ini, mengenai kerinduan..hehehe..RINDU? rimdu pada siapa ni..
kalau aku upload gambar kat sini, mesti ramai sedara aku terkejut punya la..
waahhh...sume soalan aku kena jawab nanti...hehehe..

~ latest picture ~

geram pula aku tengok si kecik ni..tak de nampak perubahan sangat since dieorg balik KL last year..tapi tak tau la plak kalo makin petah bercakap..:)

nak tengok picture si comel lagi? hehehe..akan ku upload lagi..jangan risau..
~ makin tembam haziq ni ~

~ mesti ada makanan kat tangan dia ~

~ aksi haziq ~

~ di SYDNEY ~

hahaha..persoalan yang bermain di minda anda..di manakah nisa dapat semua gambar ini...hehehe..susah nak jawab tu..btw, have a great weekend !!

Sunday, February 20, 2011

LOVE ??


clock: showed 1235 a.m.

blinking of eyes..argghh...cant sleep..:(

what happened today? in this time, suddenly some ideas appear in my mind. :)

LOVE? apa maknanya tu.. satu soalan yang mempunyai makna yang cukup meluas..
pelbagai makna yang bole di terjemah kan..
lumrah manusia bila di kaitkan dengan cinta..

waahhhh..i love my carrier.. tu semestinya. mesti korang ingat aku jatuh cinta dengan manusia kan bila post entry kali ni..hahaha..kan dah bagitau tadi..makna yang cukup meluas..:)


hehehe..picture ni juga bole membawa makna yang meluas juga.. who loves you? ....(kenapa entry kali ni banyak sangat tanya ni)...

peace..no war..sekadar untuk melapangkan fikiran di malam hari..rest your mind...:)

p/s: kenapa aku buat entry ni? (tanya lagi).. sebab aku baru lepas baca satu blog, hantaran kawen 30 ribu..wow..nasib baik laki tu tak jadi kawen dgn perempuan tu. mahal gile hantaran. setiap kasih sayang, tak kan nak bayar sampai 30 ribu. macam2 ragam kat dunia ni..

Bunyamin @ KLIA

wahh..sudah hari ahad minggu ke 3 februari.. kejap nya masa berlalu..

hari ni punya post malas nak cerita panjang2. tapi nak post gambar yang menarik.


video

ni video yang sempat di rakam..terima kasih sebab tonton..:)

so, on monday, 14 feb, kiteorg (2 families) pergi klia untuk menyambut amin balik. kiteorg gerak dr salak tinggi dalam pukul 5.30 ptg..

then, sampai airport dalam pkul 5.50 petang. (maklum la, rumah dekat je dengan airport).
bukan main ceria lagi semua orang..:)





alamak..gambar dah berterabur la plak..hehehe.tak reti nak susun sangat..tapi tak pe la. bole la jadi tatapan umum..

then, dalam half an hour kiteorg tunggu, akhirnya, amin melangkah keluar..wah..ramai terlompat2..tak percaya ke? jom kite tengok..:P



video

hahaha..tu je sempat aku record..susah gak kerja jadi wartawan ni..:)





sekian sahaja untuk tatapan umum..penat dah upload ni.. actually tengah bakar kek..sementara tunggu masak, update blog sekejap..:) selamat berhujung minggu..

Thursday, February 17, 2011

25 years a.k.a JUBLI PERAK..

jubli perak?

apa kaitan entry kali ini dengan jubli perak? bangunan jubli perak? rumah jubli perak?

cepat la teka kenapa?...hehehe..

2011 - umur aku 25 years old..yeah..dah capai jubli perak..kena sambut meriah gila ni..kalo sesebuah bangunan tu dah mencecah 25 tahun, memang la akan celebrate meriah gila..macam tu gak umur kita..sambut meriah gila...tapi kena sentiasa beringat la..dah 25 pun..

so, when your age reached 25 years, the people keep on asking.."bila ko nak kawen?" , "tak de org ke nak ko?" ...hahaha..bawa2 la sedar diri..

aku sedar diri ni..hahah..tapi masa je belum mengizinkan..for those people yang tak sabar nak tunggu aku kawen, sabar ye..calon dah macam ada tapi masa je belom ada..hahaha..

doa kan yang terbaik untuk 25 ini..THANK every one !!